Prüntyőparafrázis a konyhában
A diétázók gyakran esnek abba a hibába, hogy kizárólag testmozgással szeretnének megszabadulni a feleslegtől, s miután az edzőteremben futottak és súlyzóztak, az egész eredményét elrontják egy pizzával, vagy spagettis finomsággal. A prüntyőparafrázis szerint is fontos lenne azonban odafigyelni az étkezésre, mégpedig azért, mert a sikeres alakformálás hetven százalékban azon múlik, milyen alapanyagokat használunk fel a konyhában.
A magyar konyha sajnos alapvetően nem kedvez a diétának, hiszen a hazai konyhákban általában fehér liszt, cukor, tészta, és hasonló egészségtelen alapanyagok szép számmal megtalálhatóak. A prüntyőparafrázis is úgy véli, hogy nem véletlen sokkal egészségesebbek nálunk a déli országok lakói. Bár az olasz konyha előszeretettel használja a tésztát, de a tenger gyümölcsei és a friss zöldségek, gyümölcsök is gyakran kerülnek az asztalra. Ezek nem csak ellátják a szervezetet a szükséges mikro tápanyagokkal, de arról is gondoskodnak, hogy a szív-, és érrendszer egészséges legyen. Kevés fogyókúrásabb étel akad a halnál friss zöldségekkel. A prüntyőparafrázis szerint tehát célszerű száműzni a konyhából a finomított szénhidrátokat és a cukrot, hiszen ezek nélkül is fenséges ételek készíthetőek.