A basmati rizs jellegzetességei és előnyei
Az ételek elkészítése során, nem elég a változatosságra figyelni. Úgy kell összeválogatni az alapanyagokat, hogy azok tartalmazzák a szervezet számára fontos elemeket. Fontos B-vitamin forrás a basmati rizs, ugyanakkor rostokban és ásványi anyagokban is gazdag.
Már ránézésre megkülönböztethetjük a többi rizsfajtától, hiszen a szemek jóval hosszabbak és a főzés során, akár a kétszeresére is nőhetnek. A basmati rizs őshazája India és Pakisztán.
Neve szanszkrit eredetű, jelentése illatos. A főzés során jellegzetes kellemes illatot áraszt magából. Kiválóan alkalmas köretek készítésére, mert a rizsszemek nem tapadnak össze a főzés során. A basmati rizs vastartalma jelentős, ezért segíti a vérképzést, de az anyagcsere folyamatokban is nagy szerepe van.
Ma már bármelyik nagyobb bevásárlóközpontban hozzá lehet jutni ehhez a termékhez. Az internetes áruházak virtuális polcain is megtalálható a basmati rizs. Tegye Ön is változatosabbá és egészségesebbé az étkezéseket, a különleges hozzávalók segítségével!